Komende aktiviteiten 2023

 

SEPTEMBER:

Vrijdag 1 september:

Als opening van Wereld Alzheimer Maand wordt om 19.00 uur een heilige mis opgedragen in de R.K. Kerk San Bernardo te Kralendijk voor de mensen die leven met dementie/Alzheimer, hun families, het bestuur en de vrijwilligers van Fundashon Alzheimer Bonaire.

Bestuursleden, personen met dementie en vrijwilligers zullen de “ofrendain processie naar het altaar brengen voor de Pastoor onder begeleiding van passende gebeden door familieleden van mensen met dementie.

 

Zondag 3 september:

Dit jaar organiseren Intensity en Eagle Eye Media weer een 5 km bewustzijnsloop E.E.G Boulevard om 06.00 uur onder begeleiding van Korps Politie, Rode Kruis Bonaire en enige vrijwilligers. De start is bij het Bachelor’s Beach en het eindpunt Salt Company . De opbrengst van deze bewustzijnsloop is ten bate van Fundashon Alzheimer Bonaire voor haar bewustwordings programma. De deelnemers betalen US$.10,= fee en krijgen een sticker van de Stichting op hun witte T-shirt die zij aan moeten hebben.

Vrijdag 8 september:

Om 19.00 uur een informatieavond bij Sentro Cocari te Rincon, onder leiding van mv Marycelle Emers -Balentien. Familieleden van mensen die met dementie leven zullen worden uitgenodigd om deze avond bij te wonen om de nodige informatie te krijgen over het voorafgaand het proces van het onder curatele stellen van een dierbare.

Zaterdag 9 september:

De uitgestelde fondsenwervings activiteit van de jaarlijkse en bekende “Bon Kuné van Fundashon Alzheimer Bonaire” om 18.00 uur bij Kas sindikal AFBW te Kaya Korona onder leiding van Mw Lizaima Albertus die vorig jaar een zeer geslaagde Bon Kuné had georganiseerd. Een groot deel van de opbrengst komt ook ten bate van het bewustwording’s programma van Fundashon Alzheimer Bonaire.

 

Zaterdag 16 september:

Om 17.00 uur wordt er een informatiemiddag georganiseerd speciaal voor MBO-studenten op de MBO te SGB Kaya Korona, waar trainee Case manager Gilberto Martis. Een jonge professioneel, tevens jong familielid van een persoon die met dementie leeft gaat zijn ervaring delen met de studenten.

Donderdag 21 september:

Om 9.00 uur brengt een delegatie van het bestuur van Fundashon Alzheimer Bonaire traditiegetrouw een beleefdheids bezoek bij de Gedeputeerde van Publieke Gezondheid dhr James Kroon en zijn adviseurs om hem op die dag de World Alzheimer Report 2023 aan te bieden. De delegatie zal daarna om 10.00 uur een bezoek brengen aan FM/KdK, FKPD, Sentro Akseso Boneiru, Z & W Groep en Kalor di Hogar, om aan hun ook de World Alzheimer Report 2023 aan te bieden met een kleine aandenken van Fundashon Alzheimer Bonaire.

Een presentatie ter afsluiting van Wereld Alzheimer’s dag, om 17.00 tot 20.00 uur in de Conferentiezaal van Captain Don’s Habitat. 2 bezoekers van elk van de volgende dagopvang / verzorgingshuizen, nl Kas di Mimina, Kas Karkó, Kas di Kuido, Cocari, Villa Antonia en Kalor di Hogar, in totaal dus 12 zangers zullen hun “Kansionnan ku nos no por lubidá” voor hun genodigde familieleden presenteren onder begeleiding van een zorgmedewerker.

Vrijdag 22 september:

Om 19,00 uur, bij Kas Karkó zullen de zorgmedewerkers van verschillende dagopvang en verzorgingshuizen een presentatie van de Veder Methode geven aan de bezoekers en bewoners en de familieleden die hiervoor uitgenodigd zijn. De gecertificeerde zorgmedewerkers zullen laten zien hoe zij de laatste maanden de Methode in praktijk hebben gebracht.

Zaterdag 23 september:

Het bestuur van Fundashon Alzheimer Bonaire zal in samenwerking met Zorg en Welzijn Groep, Sentro Akseso Boneiru, BESt Care Zorgwinkel, FM-PG route, Kas di Kurason en Three D View & More B.V. van 10.00 tot 15.00 uur een “ Marshe di Demensia” organiseren bij Sentro Avanti te Kaya Korona. Buiten zullen er diverse tenten zijn voor informatiesessies en er zullen diverse sprekers vanaf 10.30 uur tot 15.00 uur in de zaal zijn. Iedereen is van harte welkom.